Udruga "Hajdina" u "Rabuzinu" predstavila koščičjak
Fotografija, izvor: Regionalni tjednik, 28. 3. 2018.
Na poziv Hrvatske agencije za poljoprivredu Udruga "Hajdina" je 28. ožujka 2018. godine u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu predstavila kučanski koščičjak, zaštićeno tradicijsko jelo Kučana i Zbelave. Manifestaciji pod nazivom "Radni ručak s hrvatskih farmi" prisustvovao je i ministar poljoprivrede Republike Hrvatske gosp. Tomislav Tolušić koji je rado kušao koščičjak i fotografirao se s članicama "Hajdine" koje svojim marom tradiciju pripremanja koščičjaka prenose na mlađe generacije. Bogatstvom okusa ovog jedinstvenog jela članovi i članice Udruge "Hajdina" nerijetko upotpunjavaju manifestacije Varaždinske županije s temom autohtonih i tradicijskih jela . Uz brojne druge proizvode kučanski koščičjak i ovaj put je plijenio pažnju okusom, a "hajdinski" štand već prepoznatljivim vizualnim identitetom u duhu kučanskog i zbelavskog tradicijskog nasljeđa.
Na poziv Hrvatske agencije za poljoprivredu Udruga "Hajdina" je 28. ožujka 2018. godine u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu predstavila kučanski koščičjak, zaštićeno tradicijsko jelo Kučana i Zbelave. Manifestaciji pod nazivom "Radni ručak s hrvatskih farmi" prisustvovao je i ministar poljoprivrede Republike Hrvatske gosp. Tomislav Tolušić koji je rado kušao koščičjak i fotografirao se s članicama "Hajdine" koje svojim marom tradiciju pripremanja koščičjaka prenose na mlađe generacije. Bogatstvom okusa ovog jedinstvenog jela članovi i članice Udruge "Hajdina" nerijetko upotpunjavaju manifestacije Varaždinske županije s temom autohtonih i tradicijskih jela . Uz brojne druge proizvode kučanski koščičjak i ovaj put je plijenio pažnju okusom, a "hajdinski" štand već prepoznatljivim vizualnim identitetom u duhu kučanskog i zbelavskog tradicijskog nasljeđa.