Udruga za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave "Hajdina"

Grad Ivanec: Prijem kod gradonačelnika


Članovi Udruge za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave "Hajdina" na prijemu kod gradonačelnika M. Batinića

U veselom je i srdačnom tonu protekao susret članova Udruge za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave „Hajdina“ iz Donjeg Kučana s gradonačelnikom Ivanca Miloradom Batinićem, ujedno i potpredsjednikom Sabora..

Naime, prilikom njihova boravka u ivanečkome kraju i obilaska ovdašnjih naselja i atraktivnih lokaliteta, dobro raspoloženo društvo u Gradskoj je vijećnici primio ivanečki gradonačelnik te s njima proveo ugodnih pola sata u razgovoru. 

Posebnost razgovora svakako je gesta najstarijeg člana Udruge "Hajdina" Josipa Rusmana koji je potpredsjednika Sabora i ivanečkog gradonačelnika "izazvao" da pokuša pucnuti bičem što je gospodin Batinić s oduševljenjem prihvatio, a i uspio.  

U ime Udruge Hajdina, gradonačelnika je s njenim radom i ciljevima upoznala Ruža Levatić, posebno naglasivši da udruga, u skladu sa svojim nazivom, teži sačuvati znanje i proces uzgoja i prerade heljde u kučanskom i zbelavskom kraju.

Članovi udruge na prijemu su se pojavili u narodnim nošnjama svoga kraja, a u susretu koji je protekao u opuštenom razgovoru i šali, gradonačelnik je toplo pozdravio goste, izrazio zadovoljstvo što su svojim dolaskom uveličali ivanečke jubileje te ih pozvao da se iduće godine kao aktivni sudionici pridruže proslavi Dana Ivanca, što su Kučanci i Zbelavci oduševljeno prihvatili. 

Perica Levatić

Malomešnjak (Rujan) 2013